Bunyoleres

Un dels emblemes de la Falla Josep Antoni són les seues bunyoleres, dones sacrificades que tots els diumenges des del mes d’octubre fins al dia 19 de març ens delecten amb els seus bunyols, xurros i com no amb riquíssima xocolata.

El punt de partida d’aquesta activitat comença a la vegada que la nostra falla i en els seus orígens, allà a l’any 1975, i eren:

La tia Conxeta “la Maedeueta”, la tia Sunsión “la Rocha”, la tia Paquita “la Rata”, la tia Pilar “la Fustera” i La tia Conchin “la Mussola”, elles són les que comencen però en un parell de anys l’equip va creixent, i passen a formar part:

Maria “la Mussola”, Maruja “la Garrida”, Carmen “la Maedeueta”, Conchin “la Maedeueta”, Pilarin “la Caneta”, Amparo “la Gata”, Anita “la del Pou”,  Remedios “la Chata” i Amelia.

En estos moments ja no son tantes les que treballen, però encara estan al peu del canó:

Maruja “la Garrida”, Carmen “la Maedeueta”, Amelia, i les noves incorporacions com Veva, Maria “la Rocha” i Sota.

f7

Grup de dançes

El nostre grup de dansa (Les Arracades) fou creat al Novembre de 1.999 amb motiu de la commemoració del XXV aniversari de la nostra falla.

El objectiu primordial és donar a conèixer el folklore de la nostra Comunitat Valenciana fora dels nostres límits naturals i aconseguir, al mateix temps, rescatar les arrelades tradicions de la nostra terra, tant siga en la dansa com en la música i els costums de les nostres gents.

A més a més en el nostre desig volem incloure la convivència amb els grups folklòrics nacionals i internacionals per a així aconseguir la renovació del nostre treball, conèixer els distints costums i mantindré sempre viu l’esperit artístic que unix les persones de qualsevol lloc i, en reciprocitat, mostrar la pròpia personalitat del folklore Valencià.

La intenció és formar un grup de persones capaces de mantindré les nostres tradicions folklòriques, dins d’una forma de convivència basada en la lleialtat i la camaraderia, que siguen capaços de realitzar a través dels anys un elevat objectiu costumista, i aconseguir que el nom d’este grup, junt al de L’Eliana, faci camí per tots els llocs amb criteri propi.

Creiem que així és l’única manera de complir amb un anhel comú: No perdre les arrels i l’identitat dels pobles.

El grup ha estat compost per molts fallers i falleres des de la seua fundació al 1.999 (Empar, Manolo, Tere, Rosa, Loles, Laura, Frank, Vicent…) reproduint les danses de la festa i les del treball. Ara mateix el grup està compost per Tere, Marta, Amparo, Belen, Carmen, Mónica i Amparo i la música utilitzada és la típica, respectant les grans línies de l’autèntic folklore i concernix als instruments: guitarres, llaüt, bandúrries, castanyoles, pandereta, tabal, dolçaina… que interpreten les melodies de l’època.

 

16032014-_MG_5474

16032014-_MG_5497

El nostre grup de dançes amb el seu professor Eduard Caballer

 

Llibrets

A la comissió de la falla Josep Antoni apostem, des de fa molts anys, per la cura dels detalls a l’hora de preparar el nostre llibret. Sempre buscant i desenvolupant temes d’interès relacionats amb el mon faller i amb la col·laboració de molts escriptors. De fet el presentem al concurs de llibrets de falla que es fa a la província de València amb resultats que demostren el ben fer del equip que s’encarrega de preparar-los, coordinat per la nostra fallera Carmen Torrent.

Aci trovareu l’evolució dels nostres llibrets des de que vam començar a preparar-los.

recollint el premi (2)

el premi

 

 

Secció d’infantils

Des de ja fa alguns anys la nostra falla, i especial aquesta secció creada expressament, s’encarreguen de realitzar activitats al llarg de l’any per a que els nostres xiquets arrelen el sentiment faller des de ben xicotets. Sempre amb idees innovadores i fresques, aconsegueixen que els mes menuts de la nostra comissió gaudixquen dels events creats per a ells.

Hem de cuidar-los be, son el futur de la nostra falla i sense ells i la seua il·lusió res mai seria igual a les festes falleres.